40 Χρόνια Apollo 11: Πήγαμε πραγματικά στο φεγγάρι;

Διαβάζοντας μία μικρή αναφορά που έκανε το ένθετο του "Βήματος της Κυριακής" "ΒήμαScience"(05/07/09) πρόσφατα και αφορούσε στην απάντηση στις θεωρίες συνομοσίας ότι δήθεν ποτέ ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει στο φεγγάρι αλλά και με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ιστορική (όπως και νά 'χει) μέρα της 20ης Ιουλίου του 1969, μου κεντρίστηκε το ενδιαφέρον για ένα τόσο κοινωνικό όσο και επιστημονικό ζήτημα το οποίο λόγω της φύσης του αποτελεί και προσωπικό θέμα καθώς όλοι μας λίγο ή πολύ ως παιδιά σκεφτήκαμε ένα ταξίδι στο φεγγάρι. Έκανα λοιπόν μία αναζήτηση στοιχείων και απόψεων για το θέμα και τα παραθέτω. Ή άποψη που διαμόρφωσα (χωρίς να είμαι σε θέση να είμαι 100% σίγουρος) είναι ότι πράγματι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ψέμα. Ένα παγκόσμιο παραμύθι που κρατάει 40 χρόνια τώρα. Το βρίσκω το ίδιο εξωφρενικό αλλά και αξιοθαύμαστο, καθώς είναι τόσο καλά σκηνοθετημένο και έτυχε τόσο επιδέξιας υποστήριξης που ούτε οι Σοβιετικοί ηγέτες της εποχής που φέρονται να εξαγοράστηκαν με εκατομύρια τόνους δωρεάν σιταριού και άλλων εμπορικών ανταλλαγμάτων υπαινήχθησαν το παραμικρό περί ψεύδους. Πάμπολλα τα μεγάλα ψέματα που έχει καταπιεί αβασάνιστα ο απλός άνθρωπος σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πιο πρόσφατο είναι η λεγόμενη "τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους" η οποία είναι επίσης ένα σκηνοθετημένο ψέμα και θα έχω την ευκαιρία να αναπτύξω στο μέλλον. Έχει αξία λοιπόν να προβληματιστεί ο καθένας για τα όσα ακολουθούν, χωρίς ωστόσο να χάνει την παιδική του σχέση με τον υπέροχο αυτόν σύντροφο της γής μας.

Πρωτοπόρος αυτής της αποκάλυψης είναι ο συγγραφέας Bill Kaysing ο οποίος το 1974 έγραψε το βιβλίο "We never went to the moon" (ISBN-10: 0787304875) και στο οποίο αναφέρει και τεκμηριώνει μία σειρά από ενδείξεις ότι πράγματι οι τρείς Αμερικανοί ήρωες του φεγγαριού ήταν οι τελευταίοι κομπάρσοι σε μία τεράστια απάτη, σκηνοθετημένη από τον Stanley Kubrick ο οποίος είχε ένα χρόνο πριν σκηνοθετήσει την εκπληκτική τρισδιάστατη ταινία "2001: A Space Odyssey" και στην οποία χρησιμοποίησε μία νέα κινηματογραφική τεχνολογία που εκτιμήθηκε δεόντως από τους ανθρώπους του της CIA οι οποίοι και ανέλαβαν να "εκπληρώσουν" την "προφητεία" του J.F.Kennedy που προέβλεψε το 1961 αμέσως μετά την ιστορική πτήση του Yuri Gagarin στο διάστημα ότι πρίν το τέλος της δεκαετίας του '60 η Αμερική θα έστελνε ανθρώπους στο φεγγάρι. Δουλεύοντας έτσι στην αποκλεισμένη "Περιοχή 51", μία περιοχή της ερήμου Νεβάδα όπου προσομοίωνε την σελήνη, άνθρωποι από την εταιρία Philadelfia Experiment δούλεψαν ώστε να διαμορφώσουν τα κατάλληλα σκηνικά ενώ το project της υλοποίησης ανέλαβε η εταιρία Brown and Root (σημερα Halliburton). Επικεφαλής της υλοποίησης φέρεται να είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε προειδοποιήσει το 1941 τον Franklin Roosevelt ότι οι Ιάπωνες θα βομβάρδιζαν το Περλ Χάρμπορ και είχε επίσης βοηθήσει νωρίτερα τον Lyndon Johnson να στήσει μία άλλη απάτη, το επισόδειο στον Κόλπο Τόνκιν που αποτέλεσε και την δικαιολογία για τις ΗΠΑ να εμπλακούν πια σε μεγάλη κλίμακα σε πόλεμο με το Βόρειο Βιετνάμ.
Τα σημαντικά ερωτήματα που τίθενται και αμφισβητούν την αλήθεια της προσελήνωσης του Apollo 11 είναι τα παρακάτω:

1. Η αμερικανική σημαία που τοποθετουν στο φεγγάρι, κυματίζει. Δεν υπάρχει αέρας στο φεγγάρι. Ωστόσο, ο αντίλογος βρίσκεται σε μία εκπομπή των mythbusters.

2. Δεν φαίνονται καθόλου αστέρια από την επιφάνεια του φεγγαριού. Σύμφωνα με την NASA δεν επέτρεπαν οι φωτογραφικές και κινηματογραφικές τεχνολογίες της εποχής την αποτύπωση μικρών φωτεινών στιγμάτων. Πάντως γεγονός είναι ότι ο έναστρος ουρανός της σελήνης θα ήταν πολλαπλάσια φωτεινός από αυτόν της Γης λόγω έλλειψης φωτός αλλά και ατμόσφαιρας.

3. Σε κάποιες φωτογραφίες εμφανίζονται οι γνωστοί "σταυροί" εστίασης της φωτογραφικής μηχανής να είναι πίσω από το αντικείμενο που φωτογραφίζουν καταδεικνύοντας "αληθινά αντικείμενα σε προ-σχεδιασμένο φόντο". Αυτή είναι τεχνική που χρησιμοποιείται για προσομοίωση εξωγήινων χώρων. Παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκπομπή γνώσεων στην ΕΤ3.

4. Το σκάφος που προσγειώθηκε ζύγιζε 17 τόνους και όμως κάθησε πάνω στο χώμα χωρίς να δείχνει ότι το πιέζει. Αντίθετα τα ίχνη των αστροναυτών φαίνονται καθαρα στο χώμα.

5. Τα ίχνη των αστροναυτών σε μία επιφάνεια χωρίς υγρασία και ατμόσφαιρα ή ισχυρή βαρύτητα είναι ανέλπιστα πολύ καλά διατηρημένα, σαν να έγιναν σε υγρή άμμο. Αυτό είναι λογικότατη ένσταση δεδομένου ότι σε κάθε βηματισμό των αστροναυτών βλέπουμε να σηκώνεται με ευκολία σκόνη.

6. Οταν το διαστημόπλοιο απογειώνεται δεν βγαίνει φωτιά από τη μηχανή ενώ όταν αυτό προσγειώνεται φαίνεται ότι σηκώνει σκόνη, πράγμα αδύνατον σε συνθήκες κενού αέρος. Επίσης δεν υπάρχει κρατήρας στο σημείο προσελήνωσης από τις τουρμπίνες της σεληνάτρακτου, όπως είναι το φυσικό.
7. Αν κάποιος τρέξει την ταινία με τους αστροναύτες να περπατούν στο φεγγάρι θα δεί ότι έχει κινηματογραφηθεί στη Γη σε αργή κίνηση. Σε κάποια βίντεο φαίνονται να τους τραβούν σκοινιά και να τους υποβοηθούν να σηκωθούν.
8. Οι αστροναύτες δεν θα επιζούσαν απο το ταξίδι λόγω της ακτινοβολίας των "ζωνών Βαν Άλεν" οι οποίες περιβάλλουν την Σελήνη και καθιστούν αδύνατη σχεδόν την πρόσβαση. Η εξήγηση της NASA ήταν ότι τα Apollo περνούσαν ξυστά από την εξωτερική τους στιβάδα η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη. Ακούστε τι λέει ο ίδιος ο επιστήμονας Van Allen για τις ζώνες που ανακάλυψε και πήραν το όνομά του.
9.Οι πέτρες που έφεραν από το φεγγάρι μοιάζουν πολύ με τις πέτρες που φέρνουν οι αποστολές στην Ανταρκτική.
10.Ολες, και οι 6, προσγειώσεις στη Σελήνη έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του Νίξον. Κανένας άλλος δεν ισχυρίστηκε ότι έχει προσγειώσει ή θα προσγειώσει αστροναύτες στη Σελήνη παρόλη τη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη. Ο ίδιος ο πρόεδρος Κλίντον στην σελίδα 154 των Απομνημονευμάτων του αναφέρεται στο ενδεχόμενο απάτης στο γεγονός και αυτό αποτελεί τον βασικό λόγο που το 1999 επί προεδρείας του δεν έγιναν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, μιας και η εξάπλωση της κοινωνίας της πληροφορίας είχε ήδη προκαλέσει τις πρώτες παγκοσμιοποιημένες πλέον αντιδράσεις.

Υπάρχουν επίσης μία σειρά από άλλες απορίες και ενδείξεις όπως σκιές που δεν είναι παράλληλες μεταξύ τους άρα προέρχονται από πηγή φωτός σχετικά κοντινή και όχι από τον ήλιο, βίντεο που δείχνουν πρόβες γυρισμάτων, το γεγονός ότι ο Neil Armstrong την ώρα που κατεβαίνει από το όχημα προσελήνωσης κάνοντας το ΠΡΩΤΟ βήμα ανθρώπου στο φεγγάρι και λέγοντας το διάσημο "ένα μικρό βήμα για μένα, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα" κινηματογραφείται από κάποιον που είναι ΗΔΗ στην επιφάνεια της σελήνης, κ.α.

Παραθέτω παρακάτω μία σειρά από παραπομπές και οπτικοακουστικό υλικό που θα βοηθήσουν τον καθένα να προβληματιστεί σχετικά.

Πρόβα γυρισμάτων
Άνθρωπος στο διάστημα χωρίς στολή.

Η σημαία κυματίζει στο διάστημα

Μια σειρά ερωτημάτων


Δεύτερη σειρά ερωτημάτων


Ντοκυμαντέρ που τεκμηριώνει την πλαστότητα των φωτογραφιών της NASA.

Ανάλυση από το truthtrekker, μια ομάδα αναζήτησης της αλήθειας σε παρόμοια θέματα.
6. Φωτογραφία της επιφάνειας της Σελήνης με ανθρώπινο χτίσμα (από την επίσημη ιστοσελίδα του Αμερικανικού Σεληνιακού και Πλανητικού Ινστιτούτου). Αποθηκεύστε την φωτογραφία στο PC σας, ανοίξτε την και κάντε zoom. Ψάχνοντας θα διαπιστώσετε ένα κτηριακό λευκό συγκρότημα.
7. Η ιστοσελίδα του Truthtrekker. Αναζήτηση της αλήθειας σε θέματα ομαδικής απάτης.
9. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "WE NEVER WENT TO THE MOON"

Τελειώνοντας, λέω ότι αν το θέμα ενδιαφέρει ο καθένας μπορεί να κάνει την έρευνά του. Και το θέμα δεν είναι άν ο άνθρωπος εν τέλει έφτασε ή όχι στο φεγγάρι αλλά αν κάποιοι που θεωρούνται σπουδαίοι και πρεσβεύουν μία (υποτίθεται) δημοκρατία, έχουν ταϊσει κουτόχορτο την ανθρωπότητα το οποίο εκείνη αβασάνιστα και κατάπιε. Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος για τίποτα από τα παραπάνω. Έχω μόνο την αίσθηση ότι για χρόνια ήμουν κι εγώ μέρος ενός όμορφου παραμυθιού και ότι κι αν έχει γίνει στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι όσο όμορφα είναι τα παραμύθια άλλο τόσο χρήσιμη είναι και η γνώση της αλήθειας.

Σχόλια

Ο χρήστης Ν. είπε…
Καλημέρα και συγχαρητήρια για τους εύστοχους προβληματισμούς...τελικά πιστεύω ότι είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να σώσουν τον κόσμο και αρχίζω να αισιοδοξώ χωρίς βέβαια να εφησυχάζω..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Kevin Carter: Το παιδί και το όρνιο.

Τσιόρδα, σε ψάχνουνε ρε! Πού είσαι;

Ο Κατάπτυστος Εκβιασμός τού Πρωθυπουργού στον Λαό που τον εξέλεξε.