Κινέζικη Γούνα: Skinned Alive!

Έχω ξαναγράψει για την απίστευτη αυτή χώρα που λέγεται Κίνα. Όχι ότι μπορεί κανείς να ισοπεδώσει και να διαγράψει την πολιτιστική προσφορά αυτής της χώρας στον παγκόσμιο πολιτισμό αλλά η σύγχρονη ιστορία της Κίνας, όσο αξιοθαύμαστη και αν είναι μέσα από το πρίσμα της οικονομίας και της πολιτικής, άλλο τόσο αποτρόπαια και κατακριτέα είναι σε μία σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες, την ποιότητα ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων αξιών. Το "οικονομικό θαύμα" της Κίνας (που αντιγράφεται κατά γράμμα και από την Ινδία, την τελευταία 15ετία) έχει ποτιστεί με το αίμα, τον ιδρώτα, την αγωνία και την ίδια την ζωή (βιολογική ή κοινωνική) εκατομμυρίων Κινέζων κάθε εθνότητας και ηλικίας, άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά.

Στον ντροπιαστικό αυτό κατάλογο ήρθε να προστεθεί εδώ και μερικά χρόνια η αποκάλυψη των μεθόδων μεταχείρισης των ζώων στις φάρμες εκτροφής, τα οποία προορίζονται για κατασκευή γούνινων παλτών για τον δυτικό "πολιτισμένο" κόσμο. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός της κακομεταχείρισης σε μία χώρα που η κακομεταχείριση κάθε αδύνατου πλάσματος είναι μέσα στην προβλεπόμενη καθημερινότητα.
Το μεγαλύτερο έγκλημα έγγυται στο γεγονός ότι αυτά τα πράγματα συντηρούνται από όλους εμάς που τροφοδοτούμε με κεφάλαια την κινεζική οικονομία αγοράζοντας τα προϊόντα τους και συντηρώντας με τον τρόπο μας μία αισχρή καπιταλοκομμουνιστική δικτατορία την οποία στηρίζει το παγκόσμιο σύστημα οικονομίας και οι εκβολές των ποταμών χρήματος τα οποία παράγονται στην πλάτη αθώων ανθρώπων και άλλων πλασμάτων, βρίσκονται στις τσέπες των παγκοσμίων λόμπυς που φροντίζουν να συντηρούν το δικό μας αλλά και το δικό σου αίσθημα εργασιακής και οικονομικής ανασφάλειας και άρα αδυναμίας αντίδρασης.
Το ακόλουθο βίντεο (Προσοχή, είναι σοκαριστικό!) είναι ένα απλό ερέθισμα Ο τρόπος που θα αντιδράσεις είναι δικός σου.



Κάνε κλικ εδώ για την ιστοσελίδα αντίδρασης στο αίσχος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Kevin Carter: Το παιδί και το όρνιο.

Τσιόρδα, σε ψάχνουνε ρε! Πού είσαι;

Ο Κατάπτυστος Εκβιασμός τού Πρωθυπουργού στον Λαό που τον εξέλεξε.