ΑΟΖ: Το Δούλεμα του Ελληνικού Λαού από την Κυβέρνηση.

Η Ελλάδα, ως γνωστόν, οριοθέτησε από φέτος Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) με την Ιταλία. Μία συμφωνία σημαντική υπό την έννοια ότι έκλεισε μία εκκρεμμότητα που παρέμενε χρόνια αλλά παράλληλα και ένας συμβιβασμός στα αιτήματα που είχαν οι Ιταλοί ώστε να βάλουν την υπογραφή τους και που τους δίνει αλιευτικά δικαιώματα στην περιοχή του Κρητικού Πελάγου, του Λυβικού και σε όλα τα Δωδεκάνησα. Σε μία πολύ εκτεταμένη περιοχή εντός της ελληνικής ΑΟΖ.
Το αποτέλεσμα αυτής της "ψιλολεπτομέρειας" που αποσιωπήθηκε σκοπίμως από τα ΜΜΕ απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία από το marinetraffic.com που πιστοποιεί την πλήρη λεηλασία των ελληνικών θαλασσών από ιταλικούς αλιευτικούς στόλους. Ωστόσο η Κυβέρνηση του Μητσοτάκη πανηγυρίζει που υπογράψαμε δίνοντας ότι οι Ιταλοί ζήτησαν.
Ο παραπάνω συμβιβασμός ίσως (μάλλον θα έλεγα) προλειαίνει το έδαφος για μία αντίστοιχη "συμφωνία Πρεσπών" με την Τουρκία πάνω στα ενεργειακά αποθέματα της ελληνικής (σε εκκρεμμότητα να ανακυριχθεί) ΑΟΖ. Δεν μιλάμε για οριοθέτηση αλλά για απλή αρχική ανακύρηξη στην οποία όμως δεν προχωράει ο Μητσοτάκης προφανώς διότι δεν υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον αλλά συμφέροντα υπερεθνικά του διεθνούς κεφαλαίου. Τα τουρικικά αλιευτικά σκάφη ήδη γράφουν στα παπούτσια τους το δίκαιο της θάλασσας και ψαρεύουν εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στην καρδιά του Αιγαίου και... νοτίως της Πελοπονήσου. Το Λιμενικό Σώμα δηλώνει ότι έχει γνώση και "παρακολουθεί την διαστηριότητα".
Είναι πασιφανές ότι επιχειρείται μία ακόμα "Συμφωνία Πρεσπών" με το έτσι θέλω των δημοκρατών πολιτικών που επέλεξε ο σοφός ελληνικός λαός με κύριο κριτήριο τα πιασάρικα προεκλογικά σποτάκια με τους πολιτικούς αρχηγούς χωρίς σακάκι έτοιμους να πιάσουν το μυστρί που έπαιζαν μέρα-νύχτα τα ΜΜΕ και τα Talk Shows με της στημένες "σκληρές" ερωτήσεις των έγκριτων δημοσιογράφων.
Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε:





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Kevin Carter: Το παιδί και το όρνιο.

Τσιόρδα, σε ψάχνουνε ρε! Πού είσαι;

Ο Κατάπτυστος Εκβιασμός τού Πρωθυπουργού στον Λαό που τον εξέλεξε.