Κανένα Δάκρυ! Ψηλά το Κεφάλι!


Δεν είναι ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι χαρακτηριστικό του Ορθοδόξου Χριστιανού η απελπισία και η κατήφεια. Δεν συμβαδίζει με την πεποίθηση ότι πιστεύουμε στην Δύναμη του Θεού αλλά και στην Σοφία Του, στην οποία είναι αφιερωμένος ο θαυμάσιος Ι.Ν. της Κωνσταντινούπολης. Ο Χριστιανός είναι ένας άνθρωπος σκεπτόμενος και ελεύθερος. Δεν άγεται και φέρεται χωρίς να μελετά, να μορφώνεται, να κρίνει βάσει των διδαγμάτων αλλά και της προσωπικής και συλλογικής εμπειρίας. Μπορεί να αμφισβητεί χωρίς να αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα και τον Αρχιεπίσκοπό του και τον Πατριάρχη του. Διότι είναι άνθρωπος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ από προβατοποιημένες τακτικές και διότι η ελευθερία είναι δοσμένη από τον ίδιο τον Θεό ως δώρο. Για τούτο λοιπόν και δεν φοβάται. Δεν πρέπει να φοβάται ούτε να στεναχωριέται όταν πιστεύει. Εδώ είναι η αρχή του κάθε θαύματος: στην πίστη.
Όταν ο Χριστιανός φοβάται για την φθαρτή και ποδοπατημένοι ποικιλοτρόπως ζωούλα του από τον "άγνωστο εχθρό" που τού πέταξαν στην μούρη οι (γνωστού παρελθόντως) άεργοι πολιτικοί, οι διορισμένοι "επιστήμονες" και τα μπουκωμένα με χρήμα ΜΜΕ και αφήνει τον Πλάστη του μόνο Του στις ιερές ακολουθίες για να μην μολυνθεί αλλά πολύ περισσότερο αποφεύγει την Κοινωνία Σώματος και Αίματος του Χριστού διότι "καλό είναι να προφυλασσόμαστε" τότε εκτίθεται απέναντι στην ίδια την χριστιανική του ιδιότητα. Και γράφω "εκτίθεται" καθώς το θαύμα θα συμβεί και πάλι όπως συμβαίνει αιώνες τώρα. Ο χρόνος θα καταδείξει ότι οι φόβοι του εξαιτίας της έλλειψης πίστης στο Υπέρλογο, ήταν άσκοποι και τίποτα από όσα η ανθρώπινη λογική έλεγε ότι θα συμβούν δεν συνέβη. Στους ναούς της χώρας συνεχίζεται η Θεία Μετάληψη και ο "κοροδοϊός" δεν εξαπλώθηκε. Διότι εξ αρχής για τους πιστούς (κατ' ουσία και όχι κατ' όνομα) απλώς δεν ήταν δυνατόν να συμβεί το λογικό αλλά το υπερλογο. Αυτή είναι η πίστη.
Έτσι και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας: είναι περιττό να στεναχωριέται ο πραγματικά πιστός Χριστιανός. Λογικό (διότι η χρήση ως μουσουλμανικό τσαμί αποτελεί βεβήλωση του Ι.Ν). αλλά περιττό. Διότι θα συμβεί το θαύμα που τώρα φαίνεται απίθανο και αδιανόητο. Ποιο θα είναι αυτό; Δεν γνωρίζω, εντούτοις πιστεύω ότι σύντομα ή αργότερα τα χαμόγελα θα επιστρέψουν στα χείλη των Χριστιανών και μάλιστα πολύ μεγαλύτερα.
Αφήστε λοιπόν τα μοιρολόγια και την μεμψιμοιρία. Οι Τούρκοι αυτό μπορούν να κάνουν και αυτό κάνουν. Δεν μπορούν να αλλοιώσουν την ουσία της πίστεως και τα βάζουν με τα κτήρια. Ε, και;
Ψηλά τα κεφάλια! Σταματήστε να συμβιβάζεστε στην πεζή γήινη πραγματικότητα των ακοινωνήτων της πίστης την οποία προσπαθούν να σάς επιβάλουν μέσα από τρομοκρατία στα ΜΜΕ, αποχαύνωση στα κινητά και social media, την καταρράκωση του ηθικού με την καθημερινή προβολή της "υπερδύναμης" της Τουρκίας και του "μπαμπούλα" Ερντογάν. Σταματήστε να αμφιβάλετε μέσα σας για το αν ο Θεός θα κάνει κάτι ή όχι. Να είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει αν δει κι εμάς ότι αυτό το πιστεύουμε, το προβάλουμε και κυρίως το επιχειρούμε. 
Ας μην γελούν πολύ οι μαχόμενοι την Εκκλησία (εννοώ εμάς ως σώμα της εκκλησίας και όχι αποκλειστικά την ιεραρχία) και την πίστη διότι μετά από κάθε ύβρι ακολουθεί η νέμεσις όπως σοφά ορίζει η φιλοσοφία και της αρχαίας θρησκείας μας.
Κι εσείς που εξακολουθείτε να πιστεύετε όταν όλα "μαρτυρούν" το αντίθετο, να εξακολουθήτε να είστε σίγουροι για την πίστη σας. Περιμένετε και θα δείτε...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Kevin Carter: Το παιδί και το όρνιο.

Τσιόρδα, σε ψάχνουνε ρε! Πού είσαι;

Ο Κατάπτυστος Εκβιασμός τού Πρωθυπουργού στον Λαό που τον εξέλεξε.