Στη Σουηδία "Μπεεεεε" κάνουν μόνο τα πρόβατα.


Με αφορμή τα δημοσιευμένα στοιχεία απο την Στατιστική Υπηρεσία της Σουηδίας, παραθέτω μία σύντομη και πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στο θέμα από τον ιατρό Ιω. Πάλμο, που καταδεικνύει την διαφορά μεταξύ υπεύθυνης αντιμετώπισης και σκόπιμης διασποράς πανικού.

Γράφει ο ιατρός Ιωάννης Πάλμος. Το παρατιθέμενο διάγραμμα αναφέρει τους θανάτους ανά 100.000 κατοίκους στη Σουηδία τις 33 πρώτες εβδομάδες (περίπου οκτώ μήνες δηλαδή) των τελευταίων έξι ετών, με το κόκκινο χρώμα είναι το 2020. Προς στιγμήν ας αφήσουμε το 2020 κι ας επικεντρωθούμε στα πέντε προηγούμενα χρόνια όπου βλέπουμε διάφορα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Το πρώτο που βλέπουμε είναι ότι οι θάνατοι από χρόνο σε χρόνο είχαν σημαντικές αποκλίσεις, πάντα συμβαίνει αυτό όσα χρόνια και να πάμε πίσω. Ας πούμε οι θάνατοι του 2015 είναι 12% περισσότεροι από αυτούς του 2019! Το 2015 ήταν μια χρονιά βαριάς γρίπης που είχε επηρεάσει και την Ελλάδα σημαντικά, θα αναφερθώ πιο κάτω σ' αυτό το σημείο. Ο μ.ο. των ετησίων θανάτων είναι 567 θάνατοι ανά 100.000. Αν δεν υπήρχε το 2019 ωστόσο θα ήταν 576 κι αυτό σημαίνει ότι το 2019 πέθαναν 9% λιγότεροι από τον μ.ο. των τεσσάρων προηγουμένων ετών. Αυτό φυσικά δεν είναι κακό, αλλά δυστυχώς όσοι δεν πεθάνουν κάποιο χρόνο δεν θα ζήσουν για πάντα, θα πεθάνουν αναπόφευκτα σε κάποιο από τα επόμενα χρόνια. Πάμε τώρα στο 2020 οπότε και έχουν πεθάνει 588. Το 588 είναι όντως 3,8% μεγαλύτερο από τον μ.ο. των πέντε τελευταίων ετών και 2% μεγαλύτερο από αυτόν των ετών 2015-2018, αλλά δεν είναι τόσο μεγαλυτέρο όσο ήταν μικρότερο από τον προηγούμενο μ.ο. αυτό του 2019, δηλαδή οι περισσότεροι που δεν πέθαναν το 2019 (σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια) δεν πέθαναν ούτε καν το 2020! 

Κάτι επίσης σημαντικό (και αρκετά πιο απλό στην κατανόησή του) είναι το ότι το 2020 ΔΕΝ ήταν η χρονιά με τους περισσότερους θανάτους, το 2015 ήταν αλλά τότε τα Ελληνικά συστημικά ΜΜΕ δεν σκούζανε για την "ηλικιακή γενοκτονία που συνετελείτο στη Σουηδία", ενδεχομένως διότι κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και στη χώρα μας, αλλά κανείς δεν του έδινε σημασία αφού τα media δεν το ανέφεραν. Συγκεκριμένα το χειμώνα του 2014-2015 στη χώρα μας είχαμε 4.000 περίπου θανάτους από γρίπη και άλλες ιογενείς λοιμώξεις αναπνευστικού (κορονοϊούς δηλαδή) αλλά τότε είχαμε άλλες προτεραιότητες. Να βγει ή όχι πρόεδρος της δημοκρατίας, να κερδίσει ή όχι ο σύριζα τις εκλογές, να πετύχει ή όχι την διαγραφή του χρέους ο Γιάνης κλπ "Και που πέθαναν 4.000 από γρίπη κλπ τί έγινε; Τα υπόλοιπα 9.996.000 δεν πέθαναν απο τη γρίπη, οπότε καλή καρδιά!" Ακόμα 116.000 είχαν πεθάνει από άλλες αιτίες βέβαια αλλά πότε μας το είπαν κι αυτό; Οι 270 φετεινοί θάνατοι όμως είναι πολύ σημαντικοί! Μόνοι αυτοί οι 270, όχι οι υπόλοιποι 80.000 που εχουν συντελεστεί το ίδιο διάστημα στη χώρα. Φυσικά και μόνο αυτοί είναι σημαντικοί αφού μόνο αυτούς αναφέρουν τα media. Eίμαι λοιπόν πολύ θυμωμένος ακόμα και με τον εαυτό μου που προς στιγμήν είχα χάψει το παραμύθι του "φονικού ιού" και της "φοβερής επιδημίας. Ακόμα και σήμερα όταν διαβάζω κάποια είδηση όπως την παρουσιάζουν κλονίζομαι για λίγο μέχρι να συνειδητοποιήσω την παπάτζα που μας έχουν σερβίρει πάλι. 

Και λοιπόν ΔΕΝ χρωστάμε καμιά χάρη σε κανέναν Τσιόδρα, Χαρδαλιά ή Μητσοτάκη για τα απαράδεκτα και άχρηστα μέτρα που μας είχαν επιβάλει, αυτοί όλοι μας χρωστούν μια τεράστια συγνώμη διότι μας στέρησαν για σημαντικό χρονικό διάστημα στοιχειώδεις ατομικές ελευθερίες και κατάφεραν να δημιουργήσουν 15% οικονομική ύφεση, που από μόνο του είναι τραγικό, για έαν ΑΣΗΜΑΝΤΟ ιό που βλακωδώς (ή εκ του πονηρού) θεώρησαν πολύ επικίνδυνο, επειδή ίσως το έλεγαν οι Κινέζοι που τώρα στη Γουχάν κάνουν βουτιές σε τεράστιες ομαδικές πισίνες και μας ειρωνεύονται. Αλλά αντί να ζητήσουν συγνώμη για τις τραγικές επιλογές τους συνεχίζουν να βάζουν περιορισμούς και μας κουνάνε το δάχτυλο ότι δεν είμαστε "καλά και υπάκοα παιδιά"! Που τώρα πια δεν γίνεται να μην έχουν καταλάβει τί συμβαίνει! Στοιχειώδεις γνώσεις επιδημιολογίας να έχεις ό πιο πάνω πινακας στα λέει ΟΛΑ με μια ματιά, δεν χρειάζεται καν να τον αναλύσεις.

Μόνο που σοβαροί επιδημιολόγοι που τους κόβει είναι ο Ιωαννίδης, ο Τέγκνελ και κάποιοι λίγοι άλλοι που όλο αυτό το διάστημα μιλούσαν σε αυτιά κουφών, κάτι Φάουτσι, Φέργιουσον και σία είναι μάλλον απατεώνες οικονομισάριοι. Καλά οι δικοί μας δεν το συζητώ, είναι και λαμόγια που τ' αρπάζουν από όπου μπορούν και σκιτζήδες, αρκεί να τους ακούσεις να μιλάνε στη τηλεόραση...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Kevin Carter: Το παιδί και το όρνιο.

Τσιόρδα, σε ψάχνουνε ρε! Πού είσαι;

Ο Κατάπτυστος Εκβιασμός τού Πρωθυπουργού στον Λαό που τον εξέλεξε.