Πανδημία ή Απάτη; Το Βερολίνο σού δίνει σύντομα την απάντηση που γυρεύεις...


Συνταρακτική, αν μη τι άλλο, η αντίδραση των πολιτών του Βερολίνου κατά της κατά τα φαινόμενα απάτης με την επιβολή περιορισμών στις ατομικές ελευθερίες των λαών με πρόφαση τον "αόρατο εχθρό" του ιού Covid-19. Ένα μεγάλο πλήθος κάλυψε τους δρόμους στο ιστορικό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό της κοινωνικής κοροϊδίας. Εδώ, να αναφέρουμε ότι η αστυνομία σε μία προσπάθεια να υποτιμήσει την διαμαρτυρία υπολόγισε τους διαδηλωτές σε μόνο "17 με 20 χιλιάδες ακροδεξιούς και νεοναζί". (Εδώ να ανοίξουμε μία ενδιαφέρουσα παρένθεση: Πόσο πολύ άραγε θυμίζει την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην σύνοδο των ηγετών της ΕΕ όταν αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Αθήνας ενάντια στην προδοτική παραχώρηση του ονόματος "Μακεδονία" στα Σκόπια, είχε μιλήσει για "60-70 χιλιάδες ακροδεξιούς" απευθυνόμενος σε ξένους και αναφερόμενος σε Έλληνες).
Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις, οι εικόνες ιδίως οι από αέρος, δείχνουν ότι η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη. Όμως το πολύ ενδιαφέρον δεν είναι ούτε εκεί καθώς οι εξουσίες πάντα πράττουν κατά το δοκούν και συμφέρον αυτών. Το ενδιαφέρον είναι αλλού:

Λογικά μετά από μία τέτοια συγκέντρωση χωρίς την "απαιρίτητη κοινωνική αποστασιοποίηση" και την χρήση μάσκας και αποφυγής επαφής, εναγκαλισμού, χειραψίας ή φιλήματος, σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να έχει πεθάνει το μισό τουλάχιστον Βερολίνο ή έστω να χαροπαλεύει. Τολμώ και προβλέπω ότι τίποτε απολύτως δεν θα έχει συμβεί. Αντιθέτως, θα έχει επιχειρηθεί (και πιστεύω ότι θα έχει επιτευχθεί λόγω της επίκτητης και καλλιεργημένης βραχύβιας κοινωνικής μνήμης του σύγχρονου πολίτη) να αποσιωπηθεί ώστε να περάσει το συμβάν της 1ης Αυτούστου 2020 στην λήθη και να μην γίνει μία ακόμα απόδειξη ότι οι περιορισμοί που επιβάλλονται είναι στα πλαίσι χειραγώγησης των κοινωνιών και επιβολής μίας νέου τύπου διακυβέρνησης των "μαζών" σε παγκοσμιοποιημένο πλέον επίπεδο. 

Και βέβαια, δεν περιμέναμε την συγκέντρωση του Βερολίνου ώστε να το διαπιστώσουμε ακόμα και πρακτικά. Διότι οι αποδείξεις είναι τριγύρω μας απλώς δεν τις αντιλαμβανόμαστε καθώς έχουμε πλέον εθιστεί ως πολίτες στο να μας λένε τι συμβαίνει και αυτό ακριβών δεχόμαστε ως επικαιρότητα. Αντιθέτως αν δεν μας πουν τα ΜΜΕ ή τα Social Media ότι συμβαίνει κάτι, αδυνατούμε να εκτιμήσουμε αν όντως συμβαίνει ή όχι έχοντας απολέσει σε μεγάλο βαθμό πλέον ως κοινωνια την κριτική μας ικανότητα αλλά και βούληση. Πόσους από τους λαθρομετανάστες που έρχονται και κυκλοφορούν ελεύθερα εδώ κι εκεί έχετε δει διασωληνωμένους; Πόσους από τους χιλιάδες πιστούς που κοινωνούν κάθε Κυριακή έχετε δει σε ομαδικούς τάφους όπως προειδοποιούσαν οι τηλεοπτικοί τρομοκράτες της Πολιτικής Προστασίας;...

Τα ΜΜΕ έχουν πληρωθεί ώστε να ψάχνουν ανά την Ελλάδα να βρούν έναν αποβιώσαντα ηλικιωμένο να τον ανακοινώσουν με περηφάνεια σε Έκτακτη Επικαιρότητα ως θύμα του ιού-δολοφόνου. Να βγάζουν κάθε μέρα δελτίο με τα "κρούσματα". Να παρουσιάζουν τον Ερντογκάν και την Τουρκία ως τον μπαμπούλα που θα μας φάει. Να προβάλλουν την κυβέρνηση που υλοποιεί ένα σχέδιο αντικοινωνικό και δολοφονικό ως "υπεύθυνη και με επιτυχημένη πολιτική". Να προβάλει τους παρανόμως εισβάλλοντες στην Ελλάδα ως "κατατρεγμένους πρόσφυγες". Να χαρακτηρίζει φασίστες ή συνομωσιολόγους όποιους υποστηρίζουν ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία και να τα λένε με τό όνομά τους. Κάποιοι το έχουν αντιληφθεί και το έχουν μέσα τους αποδείξει. Οι περισσότεροι όχι. Λοιπόν;

Λοιπόν να μία ευκαιρία: πάρτε παράδειγμα την μεγαλειώδη (και ναι, παράνομη) συγκέντρωση του Βερολίνου με τους εκατοντάδες χιλιάδες "κοινωνικά ανεύθυνους" και σημειώστε την ημερομηνία (γιατί θα φροντίσουν να το ξεχάσετε). Βάλτε εν ανάγκη ξυπνητήρι στο κινητό σας. Σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να έχει γεμίσει με αίμα, χώμα και φορμόλη η οθόνη σας από τους Βερολινέζους που θα ψοφολογάνε στους δρόμους. Τότε μπορείτε να πάτε να φιλήσετε την παντόφλα του κάθε Τσιόρδα, Χαρδαλιά, Μητσοτάκη και κάθε άλλου που δεν μιλάει ανοικτά από "πολιτική ορθότητα" χωρίς καμία ενοχή.

Αν όμως δεν έχει συμβεί το μακελειό, ξανασκεφθείτε την στάση σας απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία και την ευθύνη σας για τον κόσμο που θα παραδώσετε στα παιδιά σας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Kevin Carter: Το παιδί και το όρνιο.

Τσιόρδα, σε ψάχνουνε ρε! Πού είσαι;

Ο Κατάπτυστος Εκβιασμός τού Πρωθυπουργού στον Λαό που τον εξέλεξε.