Εξουσία και Προπαγάνδα ΜΜΕ: Ναι, δυστυχώς δουλεύει...


Από πολύ καιρό μιλούσαμε και "προφητεύαμε" τα επερχόμενα γεγονότα. Από την περίοδο πριν την πρώτη καραντίνα. Τότε που κάθε βράδυ στις έξι η Ελλάδα στηνόταν μπροστά στις οθόνες για να ακούσει με προσοχή τα λόγια των "στρατηγών" Τσιόδρα-Χαρδαλιά σχετικά με την μάχη απέναντι σε έναν "αόρατο εχθρό". Είχαμε πει ότι αυτό που όλος ο πλανήτης ζει είναι μία απόπειρα ή έστω πείραμα επιβολής μίας επικυριαρχίας επάνω στις κοινωνίες από τις δυνάμεις εξουσίας. Ως γεγονός δεν θα ήταν πρωτοφανές, ωσόσο δεν είχε ξαναγίνει με παρόμοιο τρόπο, τουλάχιστον όχι σε καιρό ειρήνης. Δηλαδή, με επιβολή κανόνων συμπεριφοράς και κυκλοφορίας, με περιορισμούς και απαγορεύσεις που άπτονται του οικογενειακού και ιδιωτικού επιπέδου και της ίδιας της προσωπικότητας και αφορούν πολλές φορές την ίδια την οικονομική επιβίωση ανθρώπων και νοικοκυριών.

Ένα άλλο φαινόμενο είναι η χωρίς προηγούμενο προπαγάνδα έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και των διαδυκτιακών μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής επικοινωνίας. Βέβαια ο τύπος (ασχέτως τι πρεσβεύει εξ ορισμού και δεοντολογίας) ανέκαθεν αυτό τον ρόλο έπαιζε: να υποστηρίζει ή να αντιμάχεται, αναλόγως, τα δρώμενα στο πολιτικό παιχνίδι της δημοκρατίας. Όμως σε αυτή την περίπτωση είναι καταφανες ότι εντελώς ξεδιάντροπα φανερώνει το απάνθρωπο πρόσωπό του. Έχοντας οικονομικό ή άλλου είδους συμφέρον από την κυβέρνηση, εφαρφμώζει τις σχετικές οδηγίες της κάνοντας μία απερίγραπτη προπαγάνδα υπέρ της ανάγκης της κοινωνίας για υποταγή στις απαράδεκτες και κοινωνικά δολοφονικές διαταγές της κυβέρνησης του Μητσοτάκη. Κατατρομοκρατούν τον κόσμο με "δελτία κρουσματων" και ανακοινώνουν με "Έκτακτη Επικαιρότητα" πανηγυρικά σχεδόν όποιον θάνατο (κατά κανόνα ηλικιωμένου με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό) ανακύψει, χτυπώντας τα τύμπανα της τρομοκρατίας για να πείσουν τον κοσμάκη ότι κάποιος Γκοτζίλα κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Κάθε άλλο θέμα περνά σε δεύτερη μοίρα εκτός από εκείνα που ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ τον Έλληνα, που ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ή ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ.

Και βέβαια η αποσιώπηση εκείνων των απόψεων (όσο τεκμηριωμένες και αν είναι) από τα κανάλια ενημέρωσης καθώς και η δικτατορικού τύπου λογοκρισία των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε κάθε φωνή που αντιτίθεται στον βιασμό της ελληνικής κοινωνίας και της ίδιας της πατρίδας, φέρνουν στο προσκύνιο το ερώτημα "πώς μπορεί κάποιος να προστατέψει την οικογένειά του από αυτή την δημοκρατία" που μόνο δημοκρατία δεν είναι. 

Η λοιδωρία είναι άμεση και συντριπτική απέναντι σε κάθε άνθρωπο που προτιμά τα ιδανικά που του κληροδότησαν οι Έλληνες προγόνοι του περισσότερο από τα ιδανικά της Νέας Τάξης Πραγμάτων και σε κάθε φωνή που επισημαίνει ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ που κρύβονται πίσω από αυτή την συνεχή πλύση εγκεφάλου και επιβολής στην ουσία απόψεων παρουσιάζοντάς τις ως μονόδρομους. 

Όμως το πιο ανησυχητικό δείχνει να είναι ότι αυτά όλα πετυχαίνουν. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δείχνει πλέον να άγεται και να φέρεται από τον κουστουμαρισμένο τρομοκράτη της οθόνης ή τον καλικέλαδο ψεύτη των social media. Η χρόνια σχεδιασμένη απαξίωση της ελληνικής παιδείας και η αντικατάσταση των βιβλιοθηκών με smartphones, η αποδυνάμωση της παραγωγικής δυνατότητας της Ελλάδας, η αντικατάσταση των ισχυρών ελληνικών αρχών με ντιρεκτίβες των Βρυξελλών, η αγιοποίηση της ψευδεπίγραφης δημοκρατίας, η προβολή του πιασάρικου έναντι του έντεχνου και η δαιμονοποίηση της πατροπαράδοτης Ελλάδας προς χάρην του "σύγχρονου ευρωπαϊκού πολυπολιτιμικού κράτους" έχουν φέρει τον Έλληνα στην κατάντια αυτή. 

-Σε ποια κατάντια;
-Στο σημείο να είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Έλληνας όχι μόνο να υποταχθεί στο να κυκλοφορεί αποπνιγμένος από το φίμωτρο της μάσκας σαν ζώο αλλά και ΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟΥΜΠΑ πριν μπει σε κλειστούς χώρους, εκείνος πρόθυμα θα το κάνει μην τυχόν και πάθει τίποτα η υποταγμένη, χρεωμένη και υποθηκευμένη αλλά κατά τα άλλα πολύτιμη ζωούλα του από κάποιον αόρατο κακό λύκο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Kevin Carter: Το παιδί και το όρνιο.

Τσιόρδα, σε ψάχνουνε ρε! Πού είσαι;

Ο Κατάπτυστος Εκβιασμός τού Πρωθυπουργού στον Λαό που τον εξέλεξε.